Knivsta är möjligheternas plats för utflykter

När du ska göra en utflykt till Knivsta är valmöjligheterna näst intill oändliga. Du kan ge dig ut i naturreservat för vandring, picknick, fågelskådning eller bara en härlig dag då man är ett med naturen.

Om intresse finns för fornlämningar finns även det gott om i området. Du finner allt från gamla kyrkor, herrgårdar och gravfält till runstenar. Det finns så mycket historia i denna kommun, och om man gillar det ockulta, finns det flera ställen där det påstås spöka.

När man är ute efter en utflykt som är baserad på att få röra på sig finns det även här ett antal alternativ. Du kan välja att vandra Upplandsleden, som är hela 40km lång, men med gott om platser för raster och övernattningar. Dock är det nog mest hägrande att göra denna vandring sommartid.

Vintertid kan du alltid välja att åka skidor, då det finns ett antal mycket fina skidspår att välja på. Ett av dessa har dessutom elljusspår, så där kan du även skida runt kvällstid.

Skridskor är också något som är populärt de vintrar som det blir tillräckligt kallt för att sjöarna ska frysa till ordentligt.

Många gånger när man ska göra en utflykt sätter man nästan likhetstecken mellan det och relax. Det är absolut också en möjlighet. Det finns många fina badplatser att välja mellan här. Camping är också något som erbjuds, dit du kan färdas för att ställa upp din husvagn, hyra en stuga, eller kanske helt traditionellt tälta.

Möjligheten att hyra rum på gammal herrgård eller slott finns också. Då får man en dos historia på köpet. Många av dessa är restaurerade och i nästan samma skick som de var från början.

Knivsta bjuder som sagt på väldigt många utflyktsmöjligheter. Det finns helt enkelt ett sådant utbud att alla kan hitta något som de uppskattar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *