Välj rätt kläder och utrustning för friluftslivet

När du har tänkt dig att prova på friluftsliv på din utflykt, finns det några viktiga detaljer som du bör se över. Först och främst måste du se till att vara lämpligt klädd för strapatsen och du kan även behöva diverse utrustning. Vilken utrustning du behöver på din utflykt styrs givetvis av syftet med resan. Till exempel kanske inte riktigt samma utrustning lämpar sig för en skogstur som för en fisketur.

Om du är osäker på vilka kläder som behövs kan du alltid gå in på Active Outfit för att se hur utbudet ser ut. Där finns även all utrustning som kan tänkas behövas.

Först bör du fundera på övernattning. Hur ska du sova? Här finns många olika tält att välja mellan, och även liggunderlag och sovsäckar. Tänk även på formatet på dessa, om du har tänkt att ägna tid på promenader, så att du orkar bära allting. Även smidiga stormkök finns, om man inte vill laga mat över en öppen eld.

Nästa steg är rejäla skor. Dessa är A och O i utrustningen. Om du skulle få problem med fötterna kan hela utflykten bli förstörd, så var noga i ditt val av dessa. Jacka är också lämpligt att ha. Gärna får den vara vatten- och vindtät, då det är lättare att hålla värmen på det viset. Byxor är lite individuellt vad man vill ha. Dock kan man säga att slitstarka plagg är bra, och även kan det vara till nytta att ha många fickor på dem.

Några små detaljer utöver, som är väldigt lätta att glömma, men kan vara av stor vikt att få med sig är en kniv av något slag och något som du kan göra upp eld med. Utan dessa kan det bli väldigt jobbigt att lösa situationer. Glöm heller inte att ta med någon form av första hjälpen, det vill säga plåster och någon typ av bandage. Man vet aldrig om olyckan skulle vara framme.

När du har rustat dig med allt du behöver, då är det bara att ge sig ut och njuta av skog, fiske och mark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *