Vinteraktivitet i Knivsta

Vintertid är den tid på året då de flesta bara vill stänga in sig och slippa gå ut. Man tycker det är kallt, mörkt och ruggigt. Faktum är att många blir deprimerade under vinterhalvåret på grund av att man får för lite sol.

I Knivsta har man däremot förstått nöjet med vintern och erbjuder bra möjligheter till skidåkning då det finns tillräckligt med snö. Här finns ett elljusspår som Vassunda IF sköter om, och preparerar spåret så fort vädret tillåter. Du hittar det mellan Alsike och Knivsta tätort. Faktum är att det av många anses vara det bästa elljusspår som finns för skidåkning i Mellansverige. Mycket för att det är lagom kuperat och bra för att ge en träning som känns lite utmanande. Utöver träningen får man en mycket trevlig upplevelse. Om du dessutom är rätt klädd, så att du inte fryser är känslan total. Du kan alltid hitta bra vinterkläder hos ITAB Outdoor som satsar på kvalitet.

Det finns två spår här. Ett som är belyst och ligger på 4,3km, och ett vanligt dagspår på 2km. Det du bör tänka på om du åker det upplysta spåret, är att mellan skymning och 22.00 aktiverar du själv belysningen och att det då lyser i 40 minuter.

Vill man ha mer information när du är på plats, finns det vid starten som är belägen vid parkeringen. Det finns även en uppvärmd bod vid parkeringen, där man kan stanna till för att valla skidorna.

Om man känner för fler skidupplevelser hittar du även fin terräng för det mellan till exempel Ängby och Vassunda, detta i dalgången i Storån. Det kan även vara riktigt fina spår i skogen Lunsen, som löper längs 77:an.

Valloxen är också ett bra ställe att åka skidor då isen under snön är stabil nog. Vid färd här ska du dock inte glömma isdubbarna. Då man färdas på is finns det aldrig några garantier för något, och då ska du dubbelgardera dig så att du är förberedd om olyckan skulle vara framme.

Vintern kan vara en härlig tid, så njut av naturen på skidor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *